Εντοπίστηκε πάνω από ένας τόνος κάνναβης μέσα σε χουρμάδες – Το φορτίο είχε προορισμό τη Λιβύη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτιο με πολτό από χουρμάδες, εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αρχές στον Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης που εντοπίστηκε, ανέρχεται σε έναν 1 τόνο και 257 κιλά και είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Σ.Δ.Ο.Ε., ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης ανέφερε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και στο Ντουμπάι και τις Διωκτικές Αρχές Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στη διάθεση των υπηρεσιών, επρόκειτο να γίνει δια θαλάσσης μεταφορά των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτιο, από τη Βηρυτό με τελικό προορισμό τη Λιβύη και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά ( TRANSIT ).

Το εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», είχε φορτωθεί στο πλοίο « CARTAGENATRADER » είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019, με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Στις 16 Ιανουαρίου οι αρχές έκαναν έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο μετέφερε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων. Εκεί βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν -6.304- συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- τόνου και -257- κιλών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ