Έντονη αντίδραση του Ιερώνυμου για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

Για “απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα” έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών

“Το μάθημα των Θρησκευτικών περνάει μια κρίση και έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να συνεργαστούμε πάνω σε μεγάλη βάση χωρίς χρονικά όρια πέντε ημερών ή δέκα ημερών αλλά με περισσότερο χρόνο και περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη σημερινή συνάντησή του στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.. 

“Βεβιασμένα τώρα ακούμε τα νέα προγράμματα τα οποία ξέρουμε πως ελήφθησαν και πως προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιων ανθρώπων προωθήθηκαν αυτά τα προγράμματα” είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: “Εγώ με μια λέξη θα έλεγα σήμερα επειδή διάβασα τα καινούρια προγράμματα και τα είδα :είναι απαράδεκτα! Είναι επικίνδυνα! Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, Γι΄’αυτό και από αυτή τη θέση σήμερα, θα τα πω και στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου, κάνω έκκληση προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια, να αναβάλει καθε μια πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη Εκκλησίας και Πολιτείας να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λογια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος!” είπε ο κ.κ. Ιερώνυμος. 

 

Πηγή:vimaorthodoxias.gr

 

 Διαβάστε επίσης

Νέο “Ωραιόκαστρο” στην Φιλιππιάδα

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ