Ένταση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση, καθυστέρηση άφιξης δικηγόρου, παρατηρήσεις από την πρόεδρο της έδρας και διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι να λάβουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους εν όψει της εξαγγελθείσης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών, καθώς ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, Ε. Ρουμπέκας άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρατήρησε τον συνήγορο υπεράσπισης: «Δεν είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να σας περιμένουμε τόσες ώρες, είναι αδιανόητο. Ή θα συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας να σας αντικαθιστούν όταν απουσιάζεται ή θα ορίσουμε εμείς έναν δεύτερο συνήγορο». «Υπάρχει απροθυμία» απάντησε ο συνήγορος, ενώ προηγουμένως ζήτησε συγνώμη. Πάντως, η πρόεδρος του έδωσε περιθώριο λίγων ημερών για να αποφασίσει τι θα γίνει τελικά.

Αμέσως μετά τέθηκε το θέμα της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων που ξεκινά αύριο. Διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να παραστούν στη δίκη, ενώ μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι «το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει» και ζήτησε από τους δικηγόρους να αποτεθούν στους Δικηγορικούς Συλλόγους τους, να εκθέσουν τις ειδικές συνθήκες της δίκης και να ζητήσουν άδεια. «Δεν μπορεί να καθυστερεί αυτή η δίκη» προσέθεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ωστόσο, συνήγορος πολιτικής αγωγής πρότεινε να οριστούν δυο νέες ημερομηνίες για να συνεδριάσει το δικαστήριο και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι «θα πρέπει να αποφασίσουν κατά συνείδηση οι συνάδελφοι».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πήραν και πάλι το λόγο, για να καταγγείλουν για μια ακόμη φορά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο τον συνήγορο υπεράσπισης Θ. Καρυδομμάτη.

Πρόκειται -όπως ανέφεραν- για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο και προσέθεσαν: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους».

«Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο φύγατε και αυτός καταχωρήθηκε στα πρακτικά» ανέφερε η πρόεδρος της έδρας κα στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την Παναγιώτα Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα, η κατάθεση της οποίας διεκόπη λόγω του επεισοδίου.

Η μάρτυρας εξετάστηκε μόνο από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10.00, προκειμένου να δοθεί στου συνηγόρους ο χρόνος για να ζητήσουν άδεια από τους Συλλόγους τους και να παραστούν στη δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Μικροτσίπ και αποτύπωμα της ίριδας στις νέες ταυτότητες

Οι ειδικοί μιλούν για την συμμετοχή των ανήλικων στις οδομαχίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ