Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Δεν πρόκειται να καμφθεί το σθένος και το φρόνημα των εισαγγελέων

Δεν πρόκειται να καμφθεί το σθένος και το φρόνημα των εισαγγελέων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης που υπογράφουν ο Πρόεδρος, Εισαγγελέας Εφετών Δημήτριος Ασπρογέρακας και ο Γενικός Γραμματέας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παρασκευάς Αδάμης.

“Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί  “εκτελέσεως συμβολαίου”  από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως  και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των ��ποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους”.

                  

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.