Ενόργανη γυμναστική – Σοκάρει η πρωταθλήτρια Ρία Σόφρα: Έκανα αγώνα με σπασμένο πόδι – ΒΙΝΤΕΟ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στην ενόργανη γυμναστική. Συγκλονίζει η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ρία Σοφρά περιγράφοντας τις στιγμές εκφοβισμού που έζησε ως ανήλικη.

“Έφτασα στο σημείο να κάνω αγώνα με σπασμένο πόδι. Πλέον δεν φοβάμαι να μιλήσω γιατί κάποτε φοβόμουν”, εξομολογήθηκε η αθλήτρια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Επειδή δεν είχα τεντωμένα τα πόδια μου, με είχε χτυπήσει με ένα ξύλο στα πόδια αποτέλεσμα να έχω μία μελανιά. Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι η μαμά μου με ρώτησε ‘τι είναι αυτό’”, είπε η Ρία Σοφρά.

Η αποκάλυψη στη μητέρα της όμως έφερε μεγαλύτερο ξέσπασμα καθώς όπως δήλωσε “εκτός ότι ξεσπούσε χειρότερα, σου έλεγε ‘πήγαινε τώρα να το πεις στη μαμά σου αυτό που έγινε’. Οπότε ένα παιδάκι 7 – 8 – 9 χρόνων δεν ξαναμιλάει, και αυτή είναι η απάντηση σε όσους λένε ‘μα που ήταν οι γονείς σας’”.

Οι συμπεριφορές προπονητών απέναντι σε μικρά παιδιά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκαλούν σοκ. “Πάω και λέω στον προπονητή μου πονάει το πόδι μου και με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο δεν θέλω να τον αναφέρω μου, η απάντηση του ήταν ‘σκάσε και κάνε’ και συνέχισα αναγκαστικά, δεν είχα επιλογή να κάνω με σπασμένο πόδι”, αποκάλυψε η Ρία Σοφρά.

“Κάναμε εμέτους, μέναμε νηστικές δεν τρώγαμε τίποτα, κάποια κορίτσια έπαιρναν διουρητικά, ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό σας, ντυνόμασταν στον καύσωνα με χειμωνιάτικα ρούχα τον Ιούλιο για να αδυνατίσουμε”, σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ