Ενόργανη γυμναστική – Δήμητρα Καστρίτση: Δέχομαι πίεση μετά τις καταγγελίες – ΒΙΝΤΕΟ

Η Δήμητρα Καστρίτση αποκάλυψε ότι δέχεται πιέσεις προκειμένου να μην δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις για τα περιστατικά κακοποίησης στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής.

“Θα ήθελα να σας πω ότι έχει δύο 24ωρα που δέχομαι πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Με προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να κρύψουμε όλη αυτή την κατάσταση κάτω από το χαλί. Δέχομαι πίεση από κόσμο ο οποίος έχει απογοητευτεί με αυτές τις εξελίξεις γιατί θεωρούν ότι πλήττουμε το άθλημα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πάθει ζημιά το άθλημα, αλλά πρέπει να μάθει ο κόσμος τι έχουμε τραβήξει”, είπε η Δήμητρα Καστρίτση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε μαζί με άλλους 21 αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσω της οποίας καταγγέλλουν σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές.

Η κ. Καστρίτση ανέφερε πως σε “τρυφερή ηλικία” είχε υποστεί ξυλοδαρμό και λεκτική βία και ότι υπήρχαν σεξουαλικά υπονοούμενα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

“Πίσω από κάποια μετάλλια αθλητών, δυστυχώς βρίσκονται πολύ σκληρές καταστάσεις. Ένα από αυτά είναι η διατροφή ενός αθλητή… Ήταν κάποιες πολύ κακοποιητικές καταστάσεις. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν ειδικοί να ελέγχουν τις καταστάσεις. Δεν υπήρχαν γιατροί, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι έτσι ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά και στους προπονητές.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ