Ενεργειακός επιθεωρητής για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Η πλατφόρμα δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο των αιτήσεων

Την εκτίμηση ότι η πλατφόρμα του προγράμματος εξοικονομώ κατ’ οίκον δεν θα αντέξει να υποδεχθεί τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων εξέφρασε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ και ενεργειακός επιθεωρητής της CPCengineering, Βαγγέλης Πάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο«υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και έχουν γίνει πάρα πολλές αιτήσεις. Ο διαθέσιμος όγκος που μπορεί να δεχθεί το υπουργείο είναι πολύ λιγότερος με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τις 17.000 αιτήσεις για την περιφέρεια που μόλις άνοιξε όταν για όλη την Ελλάδα θα έχει διαθέσιμες 25.000 αιτήσεις. Επομένως, για ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών αιτούντων, το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει τον όγκο αυτό, η πλατφόρμα δεν θα αντέξει να δουλέψει σε αυτούς τους ρυθμούς. Ή θα πρέπει να την κλείσουν νωρίς ή να βρουν τρόπο να δεχθούν περισσότερες αιτήσεις»

«Τα κριτήρια επιλογής αν θα δοθεί το δάνειο ή όχι, το βάζουν οι τράπεζες. Τα κριτήρια των τραπεζών είναι διαφορετικά από αυτά που γίνεται η διαδικασία του εξοικονομώ. Γι’ αυτό σημαίνει ότι κάποιος που σήμερα θα επιλεγεί δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το δάνειο», υπογράμμισε ο κ. Πάνος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ