Ένας τραυματίας στη διαμαρτυρία των προσφύγων στα Διαβατά

Ένας άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια έντασης που επικράτησε μεταξύ προσφύγων που διαμαρτύρονται έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ,  άτομα που διέμεναν στο camp, διαμαρτύρονταν  καθώς δεν επιθυμούσαν τη μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω επεισόδια.

Στην ένταση που επικράτησε,  μεταξύ προσφύγων που διαμαρτύρονται στο camp των Διαβατών, αναφέρθηκε ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Όπως εξήγησε “είχαμε μία μικρή συμπλοκή, μεταξύ των φιλοξενουμένων στη δομή των Διαβατών. Οι άνδρες που συνεπλάκησαν μεταξύ τους ήταν Κουρδικής και Αφγανικής καταγωγής”.

Παράλληλα σημείωσε πως οι εργασίες στο Βαγιοχώρι έχουν ολοκληρωθεί και “είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν εκεί. Όμως, με τα σημερινά γεγονότα, καθυστέρησε η επιλεξιμότητα του κόσμου που θα πάει. Τώρα έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο που θέλει να μεταφερθεί στη Νέα Καβάλα”.Πηγή: thestival. gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ