Ένας ειδικός για το φαράγγι όπου σκοτώθηκε ο 9χρονος: “Δεν είναι ασφαλές”

Ιδιαιτέρως επικίνδυνες είναι, σύμφωνα με έμπειρους πεζοπόρους, οι διαδρομές στο φαράγγι του Βουραϊκού, όπου έχασε με τραγικό τρόπο ο 9χρονος τη ζωή του, μετατρέποντας την οικογενειακή εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε τραγωδία.

Το σημείο όπου φέρεται να έπεσε ο 9χρονος Βασίλης πάνω από τη θέση “Σιφώνι” και μόνο από τις φωτογραφίες κόβει την ανάσα.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):

Πρόκειται για μια πρόχειρη λαμαρίνα μόλις 30 εκατοστών φάρδους εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα σημείο εξαιρετικά στενό που μπορεί κάποιος ανά πάσα στιγμή να χάσει την ισορροπία του, όπως εξηγεί στον “Ελεύθερο Τύπο” ο επίτιμος πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (ΑΟΣ), Κώστας Τσιβελέκας.

“Είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Ευρώπης, αλλά δεν είναι ασφαλές. Όλη η διαδρομή είναι πλάι στις γραμμές του σιδηροδρόμου και αυτό από μόνο του δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο. Όσοι επισκέπτονται το σημείο είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από έμπειρη ομάδα. Εγώ έχω περάσει πολλές φορές τον Βουραϊκό και πάντα δημιουργούμε με την ομάδα μου μια μεγάλη αλυσίδα προστασίας για να περνούμε με ασφάλεια”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιβελέκα, υπάρχουν ορισμένα σημεία η επικινδυνότητα των οποίων θα έπρεπε να τονίζεται στους επισκέπτες από τις κατά τόπους Αρχές. Το ένα είναι η γέφυρα που έχασε τη ζωή του ο 9χρονος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 9χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο στον Βουραϊκό

Ο τραγικός μονόλογος του πατέρα του 9χρονου

Τραγωδία στο φαράγγι του Βουραϊκού – Εντοπίστηκε νεκρό το 9χρονο αγόρι – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στον Βουραϊκό – Εντοπίστηκε νεκρός ο 9χρονος -ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το σημείο που χάθηκε ο 9χρονος – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ