Ένα ιστορικό κτήριο της Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκε στο πιο νέο κατάστημα ΑΒ

Το κτήριο Ηλύσια άνοιξε και πάλι, τις πόρτες του από την ΑΒ και μας περιμένει για μια μοναδική αγοραστική εμπειρία

Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε ΑΒ; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν αυτό που έχει κάνει την εταιρεία να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες: ποιότητα, ποικιλία, εξυπηρέτηση, δυνατές προσφορές και χαμηλές τιμές! Πλέον, σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιστορικότητα αλλά και η αισθητική υπεροχή. Μιλάμε για το νέο ΑΒ που μόλις άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση αναπνοής από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης, τον Λευκό Πύργο. Το κατάστημα  βρίσκεται στο εμβληματικό κτήριο που κάποτε στέγαζε τον Κινηματογράφο Ηλύσια και έχει, πλέον, μετατραπεί σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό κατάστημα. Για την ανακαίνιση η εταιρεία επένδυσε 1,4 εκ. και για την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών δημιούργησε 25 νέες θέσεις εργασίας.

Το συγκεκριμένο κτήριο, με τις ιδιαίτερες ημικυκλικές λεπτομέρειες, κατασκευάστηκε το 1930 από τον αρχιτέκτονα Λέανδρο Ζωΐδη και αποτελεί, ένα από τα πρώτα έργα του μοντέρνου κινήματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για σχεδόν επτά δεκαετίες έγινε τόπος ψυχαγωγίας, συνάντησης και πολιτισμού για χιλιάδες Θεσσαλονικείς μέχρι το 1994, οπότε και χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας που έφερε εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο δήλωσε σχετικά: «Το κτήριο είναι ένα από τα πρώτα έργα του μοντέρνου κινήματος στην Ελλάδα. Επομένως, κρίθηκε σκόπιμο η ανακαίνισή του να σχεδιαστεί με σεβασμό προς τα ιδιαίτερα κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία του διατηρητέου κτηρίου, ώστε να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του, αλλά και προς την πόλη καθώς σέβεται τον πολεοδομικό και ιστορικό χαρακτήρα της. Στόχος των επεμβάσεων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι η προστασία του μνημείου.»

ΑΒ

Τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία των ρευμάτων της εποχής του μεσοπολέμου, είναι εμφανή στο εξωτερικό του κτηρίου ενώ το εσωτερικό του αναβιώνει με σύγχρονη αισθητική ώστε να προσφέρει μια μοναδική αγοραστική εμπειρία στους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά. Το κτήριο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, δέχτηκε όλη τη φροντίδα και τον σεβασμό της εταιρείας, ενσωματώνοντας ωστόσο και τα στοιχεία που κάνουν την ΑΒ μοναδική.

Έτσι, κάθε επισκέπτης μπορεί εκεί να απολαύσει την υψηλή ποιότητα και τις εκπληκτικές τιμές που τη χαρακτηρίζουν μέσα σε 3 ορόφους γεμάτους με όλα όσα αναζητούμε για τα ψώνια της ημέρας και με έμφαση στα φρέσκα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τα κρεατικά αλλά και τα έτοιμα γεύματα. Στο ισόγειο βρίσκει κανείς φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκα κρεατικά και ψαρικά έτοιμα συσκευασμένα, είδη κατάψυξης και προϊόντα ψυγείου. Στον 1ο όροφο  «κατοικούν» τα είδη προσωπικής φροντίδας και τα προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι, ενώ στο -1 βρίσκεται η κάβα αλλά και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων. Τα, δε, έξυπνα, αυτόματα self check out ταμεία που διαθέτει το κατάστημα αλλά και τα 3 συμβατικά ταμεία κάνουν τις ουρές… παρελθόν.

ΑΒ

Εσείς, λοιπόν, πού θα κάνετε τα ψώνια σας σήμερα;

Ζήστε μια νέα αγοραστική εμπειρία για να κάνετε τα ψώνια σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, στο ολοκαίνουριο κατάστημα ΑΒ στην οδό Παύλου Μελά 8!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ