Εμβόλιο AstraZeneca: Ελαφρά αυξημένες οι ακυρώσεις των ραντεβού στη χώρα – Τι δήλωσε ο Θεμιστοκλέους

Στα δεδομένα για τις ακυρώσεις ή τη μη προσέλευση των πολιτών σε ραντεβού για τον εμβολιασμό αναφέρθηκε έπειτα από σχετική ερώτηση ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Κατ’ αρχήν υπάρχουν διάφοροι δείκτες, τους οποίους εμείς παρακολουθούμε», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε: «Ο δείκτης της μη προσέλευσης, δηλαδή κάποιος που έκλεισε ραντεβού και δεν πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο, παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα. Pfizer και Moderna στο 97% και στην Astrazeneca είναι περίπου στο 93%».

«Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, οι ακυρώσεις είναι ελαφριά αυξημένες σε σχέση με τα άλλα δύο εμβόλια, αυτό που παρατηρούμε είναι μια διστακτικότητα του κόσμου αναφορικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι «τα περισσότερα διαθέσιμα ραντεβού είναι για το εμβόλιο της ΑΖ». Καταλήγοντας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμα τριών μεγάλων ηλικιακών μονάδων (υποκείμενα Β”, 55 έως 59 και 50 έως 54) και αμέσως μετά θα παρθεί η απόφαση για το αν χρειαστεί να αλλάξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ώστε «να δούμε τι μπορεί να γίνει με τα διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ