Freedom Pass: Αυτά θα είναι τα «δώρα» στους ανήλικους 15-17 ετών για να εμβολιαστούν

Ένα “Freedom Pass” για τους ανήλικους ηλικίας 15 έως 17 ετών, προκειμένου να εμβολιαστούν, αναμένεται να εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star θα είναι ένα «freedom pass», όπως αυτό που δίνεται στους ηλικίας 18 με 25 ετών, με διαφορετικές, ωστόσο, παροχές λόγω ηλικίας. Έτσι μία από τις παροχές φαίνεται πως θα είναι τα δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών ή τάμπλετ.

Επίσης οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αναμένεται να περιέχουν και κάτι παραπάνω από αυτό, πιθανότατα ένα ποσό σε ψηφιακή κάρτα που θα μπορεί να εξαργυρωθεί ευρύτερα σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας ή σε αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών και προϊόντα είτε και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνεται στο «καλάθι» των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Άκης Σκέρτσος: Το Freedom Pass επιτάχυνε τον εμβολιασμό

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Αυγούστου ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook επιχείρησε έναν κατ’ αρχήν απολογισμό του αντίκτυπου που είχε το Freedom Pass, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ, στο ποσοστό εμβολιασμού των νέων ηλικίας από 18 ως 25 ετών αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης του τείχους ανοσοπροστασίας του πληθυσμού.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωνε ότι ως τις 23 Αυγούστου είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού περίπου 410.000 νέοι. Επρόκειτο για ποσοστό 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως «το βέβαιο είναι ότι το Freedom Pass επιτάχυνε τον εμβολιασμό, που αποτελούσε ζητούμενο, εκείνων που ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν βιάζονταν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ