Εμβολιασμοί: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών – Πότε θα κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια οι 30-44

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας από 18 ετών και άνω, αναμένεται να ανοίξει εντός του Ιουνίου, ώστε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mega, ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτήθηκε για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ετών. Όπως είπε, αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. “Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η ταχύτητα συμμετοχής της άλλης ομάδας που έχουμε ανοίξει”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών”. Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ότι κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν άμεσα διαθέσιμο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. “Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας δόσης, τρίτης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν, ο καθένας από την πλευρά του, για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος εμβολιασμού “Ελευθερία”, αξίζουν συγχαρητήρια και το “ευχαριστώ” είναι λίγο προς αυτούς. “Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι “βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ