Εμβολιασμοί: Πόσα ραντεβού έκλεισαν οι άνω των 60 μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στον αριθμό των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, έπειτα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα στις ηλικίες 60 ετών και πάνω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Τρίτη κλείστηκαν πάνω από 6.000 ραντεβού για την 1η δόση του εμβολίου, από πολίτες άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων 10 ημερών για ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών ήταν 2.600.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.

Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους έως τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μόλις 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου. Οι άνω των 60 ετών είναι εκείνοι που κυρίως νοσηλεύονται και πεθαίνουν. Πρέπει πρώτοι να προστατευθούν γιατί είναι κι εκείνοι που αργούν να πάνε στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας την κατάστασή τους. Πρόκειται για προστασία και όχι για τιμωρία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ