Ελένη Κωστοπούλου: Η κοινωνία να αποδεχτεί όλους τους ανθρώπους, να τους παρέχει ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες

Νέο συγκλονιστικό μήνυμα στέλνει η Ελένη Κωστοπούλου, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας. Η μητέρα του queer ακτιβιστή και drag καλλιτέχνη, που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και κάλεσε την κοινωνία “να αποδεχτεί όλους τους ανθρώπους, να τους μεταχειρίζεται ισότιμα, να τους παρέχει τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες”.

Για τον Ζαχαρία “ήταν ο σκοπός της ζωής του. Ήταν υπέρμαχος όλων αυτών, έδινε όλο του το είναι όλο του τον εαυτό, έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διάφορες δράσεις, να προασπίσει αυτά τα δικαιώματα, να τα προωθήσει. Εάν ζούσε ακόμη και μέχρι τα 100 να έφτανε δεν θα σταματούσε ποτέ, μέχρι και το τελευταίο πλάσμα πάνω στη γη να κατοχύρωνε τα δικαιώματα του”, δήλωσε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου.

Αναφερόμενη στον ρόλο της κοινωνίας, είπε πως “και αυτή με τη σειρά της, και πρωτίστως θα έλεγα, να αποδεχτεί όλους τους ανθρώπους να τους μεταχειρίζεται ισότιμα να τους παρέχει τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Ναι, υπάρχει ο νόμος, αλλά, όμως, όταν έρχεται η ώρα να εφαρμόσουμε αυτό τον νόμο παρεμβαίνουν τα συμφέροντα και αυτά τα θύματα που δεν έχουν τα δικαιώματα ζουν δυστυχισμένες ζωές”, επισήμανε σύμφωνα με το ant1news.gr.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ