Ελεύθερος υπό όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης: Έντονες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Ελεύθερος είναι πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

«Και έξω βιαστής θα είναι» ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, φωνάζοντας «ντροπή» στους δικαστές. «Ντροπή σας, ξεφτίλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης», «Ντροπή σας, έχετε παιδιά, αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών» ήταν μερικά από τα οργισμένα σχόλια που ακούστηκαν

Έξω από τη δικαστική αίθουσα, οι καταγγέλλοντες ξέσπασαν σε κλάματα ενώ συγγενείς και φίλοι αποδοκίμαζαν τη δικαστική απόφαση. Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε και η Ελένη Κούρκουλα, η οποία βρισκόταν στο δικαστήριο και με δηλώσεις της είχε ταχθεί υπέρ του φίλου της Δημήτρη Λιγνάδη, υποστηρίζοντας πως είναι αθώος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ