Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 33χρονος, που καταδικάστηκε για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο, πριν από έξι χρόνια.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι, παρά την καταδίκη του σε κάθειρξη 11 ετών, ο 33χρονος έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι δικαστές κατά πλειοψηφία τον έκριναν ένοχο για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο το 2017, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Το δέμα είχε σταλεί στο γραφείο του κ. Παπαδήμου και είχε μεταφερθεί από αστυνομικό της φρουράς του για έλεγχο στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής, όμως, τότε δεν είχε διαπιστωθεί κάτι ύποπτο.

Η αρχική κατηγορία αφορούσε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, τελικά έγινε η μετατροπή του κατηγορητηρίου και ο 33χρονος καταδικάστηκε για έκρηξη, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι έχει σχέση με την αποστολή των τρομοδεμάτων και υποστηρίζει ότι οι αρχές έφτασαν σε εκείνον από ένα μείγμα dna.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ