Ελεύθεροι άλλοι 9 για τις Σκουριές

Ελεύθεροι άλλοι 9 για τις Σκουριές

Με τις απολογίες των εννέα τελευταίων κατηγορουμένων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της εταιρείας ‘Ελληνικός Χρυσός’ στις Σκουριές, πέρυσι τον Φεβρουάριο, έκλεισε η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες πράξεις, ανάμεσα στις οποίες αυτήν της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Και οι εννέα που απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Πολυγύρου αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Αυτοί αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως -κατά περίπτωση- την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οι κατηγορούμενοι, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, υπέβαλλαν απολογητικά υπομνήματα, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες συντοπίτες τους και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας κατά της επένδυσης στην περιοχή τους συνεχίζεται.

Από τους 22 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους. Τέσσερις εξ αυτών είχαν κριθεί αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν υπό όρους. Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η ίδια ανακρίτρια θα στείλει κλήσεις σε 29 άτομα για να απολογηθούν για μία σειρά από επεισόδια που σημειώθηκαν την περυσινή χρονιά, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

Το κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αρκετά κακουργήματα, αφορά περιστατικά που φέρονται ότι τελέστηκαν από το Μάιο έως τον Αύγουστο στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, στην Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ