Ελεύθερες οι μεταγραφές για τους πυρόπληκτους φοιτητές του δήμου Μαραθώνος

Την επέκταση του μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, για όλους τους πληγέντες φοιτητές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, χαιρετίζει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό μέτρο στήριξης» των φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που βίωσαν την τραγωδία και διεκδίκησε ως αρωγός «στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή», η δημοτική Αρχή, σημειώνει ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσίρκας ευχαριστεί την υπουργό Νίκη Κεραμέως, που «ρύθμισε, επ’ ωφελεία των φοιτητών μας, αυτή την εκκρεμότητα και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το έτος 2021-2022».

Συγκεκριμένα η σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4053/Β/2019) αφορά στα τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος.

Ειδικότερα, το δικαίωμα μετεγγραφής ισχύει για όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ