ΕΛ.ΑΣ.: Στο στόχαστρο 28 υπό κατάληψη κτίρια

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 28 κτίρια υπό κατάληψη για τις… εορταστικές εκκενώσεις. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, για τα επτά εξ αυτών έχουν υποβληθεί μηνύσεις των ιδιοκτητών και έχουν εκδοθεί εισαγγελικές εντολές, ενώ τα υπόλοιπα 21 ανήκουν στο Δημόσιο, οπότε δεν χρειάζεται μήνυση.

Σχεδόν 10 ημέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς φυσικά να έχουν ανταποκριθεί οι καταληψίες στο “κάλεσμα”, αναμένεται σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο, να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις εκκένωσης.

Οι “δύσκολες” καταλήψεις για τις οποίες υπάρχουν εισαγγελικές εντολές σε ισχύ είναι το Κ-ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), όπου εδρεύει ο Ρουβίκωνας, αλλά και αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας και Δερβενίων 52, Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος και Μεθώνης 55.

Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι λίγο “πιεσμένη” λόγω της κατάθεσης του προϋπολογισμού και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων κάτι που ενδεχομένως να αναβάλει ή να μικρύνει τον αριθμό των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκένωσης. Όπως και να έχει όμως, οι αστυνομικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν έως τις αρχές του νέου έτους, χωρίς ακόμη να έχει γίνει επιλογή της ημερομηνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ