ΕΛ.ΑΣ.: Μπήκαν τα πρώτα διακριτικά στις στολές αστυνομικών

Διακριτικά στις στολές τους τοποθετούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικοί των ομάδων «Δράση» και ΟΠΚΕ. Η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, σχεδόν το 50% όσων υπηρετούν στις δύο υπηρεσίες έχει ήδη προσθέσει τους ατομικούς αριθμούς στις στολές.

Στην περίπτωση των δικυκλιστών της ομάδας «Δράση», ο κωδικός κάθε αστυνομικού έχει πρώτα το γράμμα «Δ» και ακολουθεί ο αριθμός της ομάδας, για παράδειγμα, 26. Μεσολαβεί μία παύλα και έπεται ο αύξων αριθμός κάθε αστυνομικού στην ομάδα. Για παράδειγμα, ο πρώτος αστυνομικός της ομάδας «Δράση 26» έχει διακριτικό αριθμό Δ 26-1, ο δεύτερος Δ 26-2 κ.ο.κ. Σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής στην οποία υπάγεται η «Δράση», οι αστυνομικοί από 14 ομάδες έχουν ήδη κάνει τη σχετική προσθήκη στις στολές τους. Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο με βέλκρο, το οποίο οι αστυνομικοί έχουν προσαρμόσει στην πλάτη τους, στην εξωτερική επιφάνεια του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν τα διακριτικά και στις στολές των ανδρών της ΟΠΚΕ. Το γράμμα που επελέγη να χρησιμοποιηθεί είναι το «Κ». Ακολουθούν ο κωδικός της ομάδας, π.χ. «ΟΠΚΕ 235» και ο αριθμός του αστυνομικού μέσα στην ομάδα. Για παράδειγμα, το αυτοκόλλητο που φέρει στη στολή του ο πρώτος αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας με κωδικό 235 είναι Κ 235-1. Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισές ομάδες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με τα διακριτικά να τοποθετούνται στο μπράτσο των αστυνομικών.

Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Υπολογίζεται ότι 500-600 αστυνομικοί έχουν ήδη παραλάβει και φορέσει τα διακριτικά στις στολές τους. Σε αντίθεση πάντως με ό,τι ισχύει στην περίπτωση των αστυνομικών των «Δράση» και ΟΠΚΕ, τα διακριτικά που φέρουν στις στολές τους τα στελέχη της ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό γράμμα αλλά 6 ψηφία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.