ΕΛ.ΑΣ.: Οι οδηγίες στους αστυνομικούς για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Οι οδηγίες προς τους αστυνομικούς για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικά βίας κατά γυναικών, αναγράφονται σε έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, το έγγραφο έχει συνταχθεί στις 5 Απριλίου από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έχει νέα στοιχεία για την διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, δίνεται εντολή στους αστυνομικούς να εξετάσουν τη φιλοξενία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα δίνεται η εντολή να υπάρχουν επαφές με την εκκλησία και τους δήμους για την ανεύρεση προσωρινού οικήματος ασφαλείας για τα θύματα τέτοιων περιστατικών.

Εφόσον έχουν εξαντληθεί τα παραπάνω, εξετάζεται, επίσης, να παρέχεται διαμονή σε ξενώνα ή ξενοδοχειακή μονάδα με οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που λήξει η αυτόφωρη διαδικασία αναζήτησης του δράστη, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ασφαλής χώρος διαμονής των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για όσο διάστημα διαρκεί ο κίνδυνος.

Ακόμη, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η φρούρηση και η λήψη μέτρων ασφαλείας στην οικία του θύματος.

Τέλος, στο έγγραφο αναφέρεται πως όταν το θύμα πατήσει το Panic Button τότε το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να στέλνει αμέσως αστυνομικό όχημα, ενώ παράλληλα δίνεται εντολή να καταγράφονται στο δελτίο συμβάντων τα περιστατικά που το εκάστοτε θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει, ακόμα και όταν δεν προχωρά σε μήνυση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ