ΕΛ.ΑΣ.: Επιχειρήσεις σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία για την παραβατικότητα ανηλίκων – Έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι

Τρεις ειδικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές το Σάββατο (18/11) στην Αττική και συγκεκριμένα σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία, με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στις παραπάνω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου και σε δύο σταθμούς ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Στις επιχειρήσεις, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν 40 άτομα, συμμετείχαν αστυνομικοί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ συνδρομή παρείχαν ομάδες ΔΙΑΣ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ