ΕΛ.ΑΣ.: 32χρονη προσπάθησε να στείλει 13,9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στην Κύπρο με courier

Περισσότερα από 13,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφοράς δεμάτων στην Αθήνα, σε μία συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές οι οποίες θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βάσει των οποίων εντοπίστηκαν την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, σε εταιρία ταχυμεταφοράς δεμάτων στην Αθήνα, τρία δέματα που περιείχαν ποσότητα 13 κιλών και 900 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης σε 13 συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό την Λάρνακα Κύπρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, 32χρονη ημεδαπή, χρησιμοποιώντας εικονικά στοιχεία, παρέδωσε τα δέματα στην εταιρία ταχυμεταφορών στην Αθήνα, με σκοπό να τα παραλάβει η ίδια στην Κύπρο, σε συνεργασία με μία 41χρονη ημεδαπή.

Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διατάξεως, εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και των ενεργειών, συνελήφθησαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 οι δύο ημεδαπές στη Λάρνακα Κύπρου, από την Υπηρεσία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ