ΕΛ.ΑΣ.: Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές με το πρόσχημα της ενοικίασης-αγοράς ακινήτων – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των 16 μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές στην Αττική με το πρόσχημα της ενοικίασης-αγοράς ακινήτων ή αντικειμένων.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων (διακεκριμένων κλοπών), παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή κ.ά. Οι δράστες εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερισμάτων και με διάφορες προφάσεις πήγαιναν στα σπίτια των ιδιοκτητών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Η σπείρα είναι υπεύθυνη για 72 κλοπές με συνολική λεία που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 16 ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές στην Αττική με το πρόσχημα της ενοικίασης-αγοράς ακινήτων ή αντικειμένων και εξαρθρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων (διακεκριμένων κλοπών), παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση, εκ της οποίας η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση με κοινό κίνδυνο για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία και αποκλειστική χρήση.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ