ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν κλοπές σε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια – ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας οκτώ μελών της σπείρας που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23η2 Φεβρουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 11 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο αρχηγός της σπείρας. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος,  απείθειας και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, από το καλοκαίρι του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση για τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης κινούμενα σε ομάδες πολλών ατόμων εντόπιζαν καταστήματα – στόχους. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ανά δυάδες και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε κάποιο προϊόν.

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ