Εκτός αγοράς ένα στα δύο φάρμακα

Τρομακτικές ελλείψεις στα φαρμακεία του Ηρακλείου οδηγούν σε νευρική κρίση χιλιάδες ασθενείς... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Εκτός αγοράς ένα στα δύο φάρμακα

Τρομακτικές ελλείψεις στα φαρμακεία του Ηρακλείου οδηγούν σε νευρική κρίση χιλιάδες ασθενείς.  Σήμερα, οι ελλείψεις στην αγορά του Ηρακλείου αγγίζουν το 50%, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδιλάκης.

Φάρμακα, κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά δεν υπάρχουν σε επάρκεια στα ράφια των φαρμακείων.

Τουλάχιστον για άλλες δέκα ημέρες, στην καλύτερη περίπτωση, η αγορά θα έχει τεράστιες ελλείψεις, συμπληρώνει ο κ.Τσικανδιλάκης.

Δυστυχώς δεν έχουμε φάρμακα για να δώσουμε στους ασθενείς τονίζει στο prismanews.gr και η αντιπρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Κάλια Σκουλά και ξεκαθαρίζει πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά είναι τεράστιο. “Θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση με τις εταιρίες διότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς”, καταλήγει.

 

Πηγή: prismanews.gr

 

 

.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.