Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – “Ομάδα που ξεκινά τώρα τα σοβαρά χτυπήματα”

Ανησυχεί τις Αρχές η έκρηξη που σημειώθηκε στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας υλικές ζημιές στον μαντρότοιχο και την τζαμαρία του 1ου ορόφου του κτιρίου.

Στο σημείο έσπευσαν το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έχει αναλάβει την υπόθεση.  Αυτό που προκαλεί προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν από την έκρηξη.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την έκρηξη στην εφορία στο Μαρούσι, βρίσκονται άτομα που μέχρι τώρα “πειραματίζονταν“, καθώς δεν είχαν την τεχνογνωσία να χρησιμοποιήσουν εκρηκτική ύλη, ενώ πλέον φαίνεται πως την απέκτησαν. Θεωρούν δηλαδή πως πρόκειται για αναβαθμισμένο χτύπημα ομάδας η οποία μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε γκαζάκια για τις επιθέσεις που πραγματοποιούσε, και πλέον εξελίχθηκε και ξεκινά τα σοβαρά χτυπήματα. Εξάλλου, ανάλογη έκρηξη με χρήση δυναμίτιδας, είχε να γίνει 3,5 χρόνια.

Στέλεχος της Κατεχάκη ανέφερε στο enikos.gr, ότι “θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τους πιλότους. Δεν μπαίνουν κατευθείαν σε αεροσκάφος, αλλά πρώτα σε προσομοιωτή”.

Σημειώνεται ότι μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη σε ΑΤΜ του νοσοκομείου “Σισμανόγλειο”, ωστόσο τελικά τα δύο περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται. Όσον αφορά στην έκρηξη στο Σισμανόγλειο, την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως στόχος ήταν η ληστεία. Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη, το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες στο κτίριο, όμως οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε εικόνες από την έκρηξη στο Σισμανόγλειο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ