«Έκρηξη» κρουσμάτων στην ΠΕ Έβρου: Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Μία από τις περιοχές που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, είναι αναμφισβήτητα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην οποία σύμφωνα με τη  έκθεση του ΕΟΔΥ της Δευτέρας εντοπίστηκαν 167 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

κορονοϊός

«Το θέμα εντοπίζεται σε όσους δεν πείθονται να εμβολιαστούν. Όσες φορές έχουμε κάνει προσπάθεια, το 99% των ανθρώπων αυτών δεν πείθεται. Κι αν ακούσεις τα επιχειρήματα του ενός, ξέρεις τι θα πουν και οι υπόλοιποι. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που διασωληνώνονται και «φεύγουν» από τη ζωή και εν συνεχεία οι δικοί του σου λένε ότι έφταιγε η διασωλήνωση. Δυστυχώς φαίνεται να πιάσαμε ταβάνι στους εμβολιασμούς» τονίζει στο GRTimes το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης.

Ο τελευταίος προσθέτει δε, ότι «κάποια στιγμή πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες. Για παράδειγμα εγώ εάν έχω πιει και σκοτώσω κάποιον με το αυτοκίνητό μου δεν διώκομαι ποινικά; Ομοίως για τους 50 θανάτους που έχουμε καθημερινά από κορονοϊό δεν πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;».

κορονοϊός

Αλεξανδρούπολη: Έξι θάνατοι στο νοσοκομείο χθες

Την ίδια ώρα, αφόρητη δείχνει να είναι η πίεση που ασκείται πλέον στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης, όπου χθες έξι άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή από επιπλοκές της Covid-19 την ώρα που οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ήταν μόλις 4.

Προς αποσυμφόρηση της κατάστασης λειτουργούν ξανά μονάδες κορονοϊού τόσο στο νοσοκομείο Ξάνθης, όσο και σε αυτό της Κομοτηνής, όμως η πίεση εξακολουθεί να είναι έντονη.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ