Εκπρόσωπος ΔΙΣ: Η Εκκλησία δεν έχει τα πρόσωπα για να ελέγxει ποιος θα μπει ή δεν θα μπει στους ναούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κκ. Τιμόθεος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τις αποφάσεις της ΔΙΣ, για τον έλεγχο πιστών στην είσοδο των ναών και τις παραιτήσεις μελών εκκλησιαστικών συμβουλίων, αλλά και για τη στάση της Εκκλησίας και τα μέτρα για τον κορονοϊό.

“Η Εκκλησία δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί ελέγχους στην είσοδο των ναών για το ποιος θα μπει ή δεν θα μπει. Τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων είναι άνθρωποι ευυπόληπτοι  και εθελοντές που δεν προτίθενται να μπουν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Ήδη υπάρχουν εκκλησιαστικοί σύμβουλοι που έχουν υποβάλει την παραίτησή τους γιατί δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να δημιουργούν προβλήματα με τους ανθρώπους” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Στην παρατήρηση ότι υπάρχει αντίφαση με τα όσα είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος με την απόφαση της ΔΙΣ να μην γίνονται έλεγχοι των rapid test στην είσοδο των ναών, ο κκ Τιμόθεος επεσήμανε ότι όπως αναφέρεται και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου “η Εκκλησία συμπαρίσταται στο έργο της Πολιτείας για να προσπαθήσουμε όλοι να προφυλαχθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε περισσότερο.

Η Εκκλησία κάνει έκκληση και προτρέπει και παρακαλεί τους ιερείς και τους πιστούς της να κάνουν το εμβόλιο και να είναι προσεκτικοί και για τον εαυτό τους και για τους άλλους” ενώ υπενθύμισε ότι αρχές Νοεμβρίου είχε κάνει υποδείξεις να γίνεται προαιρετικά διαγνωστικός έλεγχος για όσους μπαίνουν στους ναούς όπως και σε άλλους χώρους και επανέλαβε την απόφαση της ΔΙΣ, ότι “δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν από την Εκκλησία” τα rapid test των πιστών.

“Από την αρχή εφαρμόσαμε τους νόμους, κλείσαμε τους ναούς και κάναμε πράγματα για τα οποία η Εκκλησία έχει κατηγορηθεί και δίχασε το ποίμνιο… Δεν έχει τα πρόσωπα η Εκκλησία για να μπορέσει να ασκήσει έλεγχο στους χριστιανούς για το ποιος θα μπει ή δεν θα μπει στους ναούς, εδώ δεν το κάνουν σε άλλους χώρους που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός και δημιουργούνται πολλά περισσότερα προβλήματα, μέσα στους ναούς τηρούνται επακριβώς τα μέτρα με την προσπάθεια όλων των ανθρώπων της εκκλησίας…

Η διάθεση της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου είναι έκκληση, πρόσκληση και παράκληση να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να προσέξει τον εαυτό του και τους άλλους”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος ΔΙΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ