Εκλογές 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Θεσσαλονίκη – Κάλπες, λευκοί σάκοι και δεκάδες φορτηγά

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή των σχολείων σε εκλογικά κέντρα, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τις εκλογές, με το επίκεντρο των εργασιών να βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Περίπτερο 5, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo.

Εκλογές 2023: Οι κάλπες έχουν τη δική τους… κινηματογραφική ιστορία – Από τον Μαυρογιαλούρο στον Γκόρτσο και τον Μαντά

Δεκάδες φορτηγά εισέρχονται στο Περίπτερο 5 με τους ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης να φορτώνουν τις κάλπες αλλά και τους λευκούς σάκους με τα ψηφοδέλτια, ώστε να μεταφερθούν προς τα σχολεία.

Προετοιμάζεται για τις εκλογές η Θεσσαλονίκη

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζω αν δεν έχω ταυτότητα – Ποια έγγραφα επιτρέπονται

Συνολικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε 57 σχολεία έχουν στηθεί 456 εκλογικά κέντρα, ενώ 49 εκλογικά τμήματα στεγάζονται στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» όπου θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα εν λόγω σχολεία για την τοποθέτηση των καλπών, των παραβάν και των ραμπών για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία. Μετά τις 8:30 π.μ., η Αστυνομία θα ανοίγει με τα κλειδιά της τα σχολεία ώστε να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός.

Εκλογές 2023: Ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού – Άνοιξαν οι κάλπες στην Αυστραλία

Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για τις εκλογές

Ο Τομεάρχης του Τομέα 2 του δήμου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Κυριακίδης τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr, ότι «ως υπηρεσία αύριο θα κάνουμε έναν τελικό έλεγχο αύριο πριν από τις 7 και όπου υπάρχει κενό θα αναπληρώνεται σε συνεργασία με την εισαγγελία πρωτοδικών. Δικαστικοί και εφορευτική επιτροπή θα τοποθετήσουν τα ψηφοδέλτια και όπου υπάρχει έλλειψη θα αναπληρώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης».

Θα ψηφίσουν περίπου 300.000

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη στον δήμο Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν 300 χιλιάδες πολίτες. Εξήγησε επίσης ο ίδιος πως για τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχει τοποθετηθεί ειδικό κάθισμα ενώ αύριο αναμένεται οι δικαστικοί να παραλάβουν τα tablet για την καταγραφή των ψήφων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK