Έκλεβαν κάρτες και έκαναν ανάληψη χρημάτων

Έκλεβαν κάρτες και στη συνέχεια έκαναν αναλήψεις χρημάτων, οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο άτομα από την Αλβανία ηλικίας 55 και 45 χρονών και μία 31χρονη από τη Βουλγαρία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 55χρονος και η 31χρονη έκλεψαν από 78χρονο, τρεις κάρτες και στη συνέχεια έκαναν αναλήψεις συνολικού χρηματικού ποσού 800 ευρώ. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο 45χρονος.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο και στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, MP3 PLAYER,4 χειριστήρια συστήματος ήχου αυτοκινήτου) 5 αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια, μαχαίρια), κοσμήματα ,τα χρηματικά ποσά των 2.405 ευρώ, και 251 δολαρίων Η.Π.Α., χαρτονομίσματα Ρουμανίας, προσωπικά έγγραφα υπηκόου Χιλής καθώς και διάφορα αντικείμενα όπως γυαλιά, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο κ.ά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 55χρονος με την 31χρονη είχαν προβεί σε αναλήψεις μετρητών και αγορές προϊόντων από τις κάρτες, συνολικά 5.319 ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 55χρονος και ο 45χρονος είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αλβανίας και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω έκδοσης προπληρωμένων καρτών

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ