‘Εκλεψε κεριά για να διαβάσει

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα και η απελπισία έχει οδηγήσει στην παραβατικότητα, τόσο που μπορεί να φτάσει ένα παιδί να κλέψει κερί από την εκκλησία για να μπορέσει να διαβάσει... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

‘Εκλεψε κεριά για να διαβάσει

 

Η κρίση μέσα από τα μάτια ενός ανήλικου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πράξεις παραβατικότητας, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα την απελπισία. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κρίση και τις στερήσεις βασικών αγαθών που έχει επιφέρει σε αρκετές οικογένειες.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα ‘Γνώμη’  ένα 8χρονο παδάκι από την Αλεξανδρούπολη  αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από Εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας, τον 8χρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κραδαίνει κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αφαίρεσε από εκκλησία. «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους περαστικούς, αφήνοντάς τους άφωνους.

Και δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση!

 

Πηγή: e – evros.gr

 

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google