Έκλεψαν οστά από μοναστήρι
Δεν έκλεψαν κοσμήματα ή μετρητά, αλλά κάτι που δεν έχει και μεγάλη οικονομική αξία… Ο λόγος για οστά που άγνωστοι έκλεψαν από παλιό μοναστήρι, στον Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έγινε στην αστυνομία από μια γυναίκα η οποία κοντά στο σημείο όπου έγινε η κλοπή, έχτισε πριν 35χρονια την εκκλησία της Παναγίας της Καρδιώτισσας.
Η ίδια όπως είπε στους αστυνομικούς συγκέντρωσε πριν από περίπου 12 χρόνια τα οστά οχτώ καλογέρων και τα τοποθέτησε σε ένα οστεοφυλάκιο, το οποίο μάλιστα κλείδωσε.
Πηγαίνοντας χθες να καθαρίσει το χώρο όπως συνηθίζει αντιλήφθηκε ότι τα οστά έλειπαν, ενώ μετά από τη σχετική έρευνα των Αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το οστεοφυλάκιο είχε πράγματι παραβιαστεί.
Πηγή: cretalive.gr