Έκλεισε ο θρυλικός “Πράπας” μετά από 55 χρόνια – Θλίψη για το λουκέτο στο ιστορικό σημείο συνάντησης των νοτίων προαστίων

Ένα λιτό σημείωμα, γραμμένο με μαρκαδόρο ότι «το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό» αποτελεί τη θλιβερή «αυλαία» για ακόμη ένα κατάστημα της Αθήνας που αποτελούσε δημοφιλή τόπο συνάντησης των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων.

Ο λόγος για το ιστορικό κατάστημα «Πράπας» επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 58 απέναντι από την Εδέμ με τα φημισμένα γλυκά του, όπως τα περίφημα πασχαλινά κουλουράκια, το χειροποίητο παγωτό του, το θρυλικό προφιτερόλ κ.α.

Το κατάστημα λειτουργούσε από το 1963 «μετρώντας» μια ιστορία 55 ετών και ανέκαθεν ήταν στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών, αλλά και ναυάρχων. Στέκι του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού αλλά και του κανονιέρη των γηπέδων, Θωμά Μαύρου.

Πλήγμα για το ξακουστό ζαχαροπλαστείο αποτέλεσε, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, η λειτουργία του τραμ που περνούσε από τη διπλανή είσοδο του μαγαζιού και η κατασκευή του ήταν υπερυψωμένη, με αποτέλεσμα το κατάστημα να γίνει από ισόγειο, υπόγειο και να χάσει σε μεγάλο βαθμό τη θέα του.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ