Εκδρομή… “σφηνάκι”: Το “άστρο” της Πελοποννήσου που απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Το Άστρος Κυνουρίας, στην Πελοπόννησο, μπορεί να μην αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές, όμως αποτελεί ιδανική λύση για μια σύντομη εκδρομή.

Αν θέλετε να φύγετε για ένα Σαββατοκύριακο δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε πολλές ώρες ή να ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε βενζίνη. Μια ανάσα από την Αθήνα και συγκεκριμένα σε περίπου 2 ώρες, φτάνετε στο Άστρος, που είναι ιδανικός προορισμός για κοντινή απόδραση.

Εκεί θα απολαύσετε τα καταγάλανα νερά της απέραντης, εκπληκτικής παραλίας,  στο επονομαζόμενο “Παράλιο”, τα γραφικά σοκάκια που σφύζουν από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, τα απομεινάρια μιας πραγματικά ασύλληπτης έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, που έχει χαρίσει στην πόλη της Αθήνας το διάσημο σε όλους Ηρώδειο.

Αποτελεί τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Κυνουρίας και είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία των Ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει χαρακτηριστεί το λαμπρότερο έργο εκείνης της εποχής στην Ελλάδα. Τέλος, στο Άστρος θα συναντήσετε το πιο περίεργο και πολύ όμορφο γεφύρι (μέρος του υδραγωγείου που είχε κατασκευαστεί για την υδροδότηση του παλατιού) της Ελλάδας που βρίσκεται κοντά στο πρώην παλάτι.

Τα τοπία που θα δείτε στην ευρύτερη περιοχή συνθέτουν ένα σπάνιο σκηνικό απόλυτης ελληνικής ομορφιάς.

Δείτε το Άστρος Κυνουρίας από ψηλά. Το βίντεο είναι από την ομάδα UpStories.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ