Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του Υπάτιου Πατμάνογλου κατά της οικογένειας Βακάκη για το τραγικό τροχαίο

της Άννας Κανδύλη

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα η αγωγή του Υπάτιου Πατμάνογλου σε βάρος της οικογένειας του Αποστόλου Βακάκη και της ασφαλιστικής εταιρείας του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο γιος του. Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση για το θάνατο της συζύγου του Υπ. Πατμάνογλου, Αποστολίας, και του τρίχρονου τότε παιδιού του, Παύλου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Στο τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, το οποίο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων JUMBO, είχε πέσει, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Πόρσε που είχε δανειστεί από τον πατέρα του εκείνη την ημέρα, πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του Πατμάνογλου.

Το ΙΧ βρισκόταν στο parking, και σε αυτό επέβαιναν η σύζυγος και ο γιος του, που τον περίμεναν να γυρίσει από την τουαλέτα. Νεκροί από την κομματιασμένη porche είχαν ανασυρθεί ο οδηγός της, Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος ήταν παρών σήμερα στη συζήτηση της υπόθεσης, αξιώνει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο.

Η δικηγόρος της ασφαλιστικής εταιρείας, Χρυσά Σαλαβράκου, συνομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου την υπαιτιότητα και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,4 εκ ευρώ, την οποία δεν αποδέχτηκε αξιώνοντας συνολικό ποσό ύψους 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω από τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Έρχονταν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει», κατέθεσε ο ξάδελφος της Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ