Έκαναν γιορτές με τα… σκουπίδια

Έκαναν γιορτές με τα… σκουπίδια

 

 

Ο Δήμος Ηράκλειου επεφύλαξε ανήμερα των Χριστουγέννων ένα όχι και τόσο ευχάριστο δώρο στους κατοίκους της οδού Λεβήνου στη Θέρισσο, μιας και οι υπερχειλισμένοι κάδοι έκαναν την ατμόσφαιρα αφόρητη. Οι περίοικοι, δηλώνουν στο prismanews.gr, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι κάδοι μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες – και μόνο – γνωστού εστιατορίου και πιτσαρίας. Τρωκτικά και έντομα κάνουν κυριολεκτικά … πάρτι στα σκουπίδια, ενώ οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγούν καν στις αυλές των σπιτιών τους.

 

 

Την κατάσταση επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα λύματα των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή (ελλείψει αποχέτευσης) και τα οποία περνούν από τα σκουπίδια, διατρέχουν την καταργημένη πάροδο Στρυμόνος (ιδιοκτησίας δήμου Ηρακλείου) και λιμνάζουν στο πλάι της Παγκρήτιας Τράπεζας στην οδό Πελοποννήσου. Η δυσοσμία είναι αφόρητη και οι κάτοικοι φοβούνται για την υγεία τους καθώς παρά τις εκκλήσεις τους οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν.

 

 

Οι κάτοικοι έχουν προσφύγει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στη Δημοτική Αστυνομία, στη ΔΕΥΑΗ και στο Υγειονομικό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είναι αυτονόητο ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, τη λύση θα κληθούν να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, αν δεν παρέμβει ο Εισαγγελέας ή ο Επόπτης Υγείας.

 

 

“Από τη στιγμή που πληρώνουμε τα τέλη καθαριότητας, ο δήμος Ηρακλείου είναι υπεύθυνος ώστε να είναι η περιοχή μας καθαρή. Δεν αντέχουμε άλλο, η κατάσταση την οποία βιώνουμε δεν περιγράφεται με απλά λόγια. Πρέπει δηλαδή να αρρωστήσουμε εμείς και τα παιδιά μας για να ενδιαφερθούν για τη δημόσια υγεία”, λένε οργισμένοι στο prismanews.gr οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ