Εισβολή στο Εφετείο: Τα κενά και οι αντιφάσεις στην υπόθεση του 1.5 εκατ. ευρώ—Τι κρύβει ο 34χρονος παίκτης ριάλιτι

Κενά και αντιφάσεις «βλέπουν» οι αστυνομικές Αρχές στα όσα έχει μέχρι σήμερα ισχυριστεί ο 34χρονος Βασίλης Γοργολίτσας, μουσικός και πρώην παίκτης ριάλιτι, ο οποίος εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου στην Ευελπίδων με τέσσερα σακβουαγιάζ γεμάτα χαρτονομίσματα και ναρκωτικά.

Του ΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗ

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στη Realnews ότι «η υπόθεση αυτή δεν έχει κανένα λογικό στοιχείο για να πιαστούμε και να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτόν τον άνθρωπο. Ποιος είναι και πώς βρέθηκε με ενάμισι εκατομμύριο να μπουκάρει ξαφνικά στο Εφετείο. Τουλάχιστον από αυτά που ο ίδιος ισχυρίζεται δεν βγαίνει λογική εξήγηση».

Έτσι, οι Αρχές εξετάζουν πλέον άλλα σενάρια, προκειμένου να φτάσουν στην αλήθεια και να εξηγήσουν το «φαινόμενο Γοργολίτσα».

Αυτή καθ’ αυτή η υπόθεση προκάλεσε έκπληξη στους πάντες: ένας άνδρας φορτωμένος με χρήματα και ναρκωτικά να εμφανίζεται στον φρουρό του Εφετείου και να του ανακοινώνει πως θέλει να παραδοθεί και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Όταν, όμως, έρχεται στη συνέχεια η ώρα των απαντήσεων να δηλώνει πως όλα τα ναρκωτικά που είχε ήταν για προσωπική του χρήση και πως τα χρήματα ήταν η αμοιβή του για ερωτικές υπηρεσίες συνοδού σε άνδρες. Ουσιαστική απάντηση δεν υπάρχει για τους αστυνομικούς και τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα.

Τα σενάρια

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο 34χρονος να μην πήγε στο Εφετείο για να παραδοθεί στον φρουρό, αλλά πρόλαβε να καταφύγει εκεί καταδιωκόμενος από μέλη κυκλώματος ναρκωτικών, των οποίων τα χρήματα και τα ναρκωτικά πήρε μαζί του για κάποιο λόγο που εξηγείται ή όχι!

Τα δεδομένα που κάνουν τους αστυνομικούς βέβαιους για το ότι το τεράστιο ποσό που είχε μαζί του, αλλά και στο σπίτι του ο Γοργολίτσας είναι -όπως τα χαρακτηρίζουν- απτά και εμπειρικά. Οι ποσότητες των ναρκωτικών, τα είδη και οι συσκευασίες τους δίνουν την εικόνα ενός αποθέματος για διακίνηση και όχι μιας μαζικής αγοράς από έναν χρήστη για τον εαυτό του. Από την άλλη πλευρά, τα χαρτονομίσματα που είχε ρίξει σωρηδόν σε τέσσερα σακβουαγιάζ ο 34χρονος ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα τσαλακωμένα και διπλωμένα «ρολάκια». Είναι χαρακτηριστικό πως μια ολόκληρη ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών προσπαθούσε επί δώδεκα ώρες να ξεδιπλώσει, να ταξινομήσει και να καταμετρήσει τόσο το 1.200.000 ευρώ που είχε μαζί του όσο και τα 300.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη.

«Τα χαρτονομίσματα είχαν την εικόνα που βλέπουμε σε όλους τους μικροδιακινητές που μοιράζουν δόσεις στις πιάτσες των τοξικομανών», λέει ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας με γνώση των ερευνών. Η εικόνα που σχημάτισαν τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών είναι πως χρήματα και ναρκωτικά ήταν συγκεντρωμένα σε μια «καβάτζα» σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και, μάλιστα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιθανόν, λένε, η «καβάτζα» αυτή να ήταν στο σπίτι του 34χρονου στην Ηλιούπολη και αυτός απλώς να ήταν ο «φρουρός» χρημάτων και ναρκωτικών. Αν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε δεν είναι περίεργο που για τον Γοργολίτσα δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά, η παραμικρή πληροφορία ότι διακινεί ναρκωτικά, ούτε πριν ούτε μετά την εμφάνισή του στο Εφετείο.

Οι ισχυρισμοί

Από το σημείο αυτό ξεκινούν τα πλέον δύσκολα στην απάντησή τους ερωτήματα για τους αστυνομικούς. Ακόμη και εάν δεχθούν αυτούσια την ομολογία του 34χρονου, που τους κατέθεσε ότι ήθελε να παραδοθεί στην Αστυνομία, να σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών και τη ζωή που ζούσε, γιατί δεν το έκανε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του; Γιατί δεν πήγε στη Δίωξη Ναρκωτικών στη ΓΑΔΑ;

«Σε όποια πνευματική και ψυχολογική κατάσταση και αν ήταν, είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών είτε από άλλες συνθήκες, η αυθόρμητη μηχανική κίνηση θα ήταν να πάει σε ένα αστυνομικό
τμήμα, στη ΓΑΔΑ, ακόμη και στο πλήρωμα ενός περιπολικού που θα συναντούσε στον δρόμο. Στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Εφετείου όμως; Είναι παράλογο ακόμη και για άτομο σε σύγχυση και για άτομο με διαταραγμένη σκέψη», λέει στην «R» το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά και η εικόνα που έχουν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί για τις κινήσεις του 34χρονου πριν φτάσει στο Εφετείο δεν τους πείθει.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «όλο το σκηνικό δείχνει βιασύνη, άρπαζε ό,τι προλάβαινε, τα πετούσε μέσα στις τσάντες χύμα και χωρίς καμία προσοχή. Στην ταχύτητα που προκύπτει από την όλη εικόνα οφείλεται και το ότι άφησε πίσω του 300.000 ευρώ και άλλα ναρκωτικά. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φοβόταν κάποιους, να ήθελε να εξαφανιστεί, ακόμη και να ήταν υπό καταδίωξη, όταν είδε μπροστά του το Εφετείο και όρμησε στον χώρο στάθμευσης».

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ