Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα περί Χαρδαλιά και Φενέρμπαχτσε

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο με εντολή Χαρδαλιά εισήλθαν στη χώρα εμπύρετα μέλη της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τότε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, τον Οκτώβριο του 2020, τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι, καθώς το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος “εντολή Χαρδαλιά”.

Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων χαρακτηρίζει “συκοφαντικό” το δημοσίευμα και κάνει λόγο για αθλιότητες σε βάρος του. “Ως εκ τούτου, άμεσα καταθέτω αφενός μεν αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται για εμένα σε αυτό, αφετέρου δε μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων”, επισημαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ