Εισαγγελέας για τις αναφορές Τσουκάτου περί ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων

Της Άννας Κανδύλη

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι αναφορές του Θεόδωρου Τσουκάτου στην απολογία του, την περασμένη εβδομάδα, περί εκτεταμένης ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Η κ. Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Προς τούτο της αποστέλλει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απολογία του κ.Τσουκάτου και ζητά να συσχετιστούν αυτά με την ήδη εκκρεμούσα δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων.

Η απολογία

Ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των « μαύρων» ταμείων της Siemens, είπε πως βάσει δικών του υπολογισμών, μόνο το ΠΑΣΟΚ για την προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δισ. δρχ.

Κάνοντας μάλιστα την αυτοκριτική του ενώπιον του δικαστηρίου αναγνώρισε ως ένα από τα μεγάλα λάθη του το ότι εξαρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρίες κάτι που αποτελούσε και αποτελεί πάγια πρακτική: «Κανείς όμως δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ