Εισάγουμε γαρίφαλα από την Τουρκία

Εισάγουμε γαρίφαλα από την Τουρκία

Με εισαγόμενα από την Τουρκία γαρίφαλα «αναστενάζουν» οι νυχτερινές πίστες στην Ελλάδα. Παρά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία νταλίκα που μεταφέρει 500.000 λουλούδια ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, περνά τα σύνορα στον Έβρο και φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να τροφοδοτήσει νυχτερινά κέντρα, αλλά και γραφεία τελετών της βόρειας Ελλάδας. Το θέμα προκαλεί την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

«Τα γαρίφαλα που ρίχνονται στις πίστες για χάρη γνωστών τραγουδιστών, όπως ο Αντώνης Ρέμος ή ο Βασίλης Καρράς και κάποιες φορές σχηματίζουν λόφους τα προμηθευόμαστε είτε από την Τουρκία είτε από την Κρήτη» εξηγεί στη «Δημοκρατία» έμπορος λουλουδιών από τη Θεσσαλονίκη. Τονίζει ότι οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τεράστια θερμοκήπια και καλλιεργούν συστηματικά γαρίφαλα, τα οποία εξάγουν. Οι Έλληνες θεωρούνται ιδιαίτερα καλοί πελάτες. Μάλιστα πριν από την κρίση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έβγαιναν από τη χώρα και κατέληγαν στις τσέπες Τούρκων επιχειρηματιών.

Οι εισαγωγές γαριφάλων από την Τουρκία προκαλούν την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, ο οποίος στο κήρυγμα του τόνισε: «Ορισμένοι γλεντούν στα νυχτερινά κέντρα και ρίχνουν γαρίφαλα. Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 20 νταλίκες πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και μετέφεραν λουλούδια για να τα αγοράσουν οι Έλληνες, άλλοι για να δείξουν ότι έχουν λεφτά και άλλοι για να ρίξουν στα κέντρα», ο Μητροπολίτης συμπλήρωσε με νόημα ότι «αυτό αποτελεί συντριβή, είναι πρόκληση έναντι του Θεού».

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ