Ειρήνη Παπά: Σπάνιο ντοκουμέντο από πρόβα της, λίγο πριν ψάλλει τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από τις πρόβες που έκανε η Ειρήνη Παπά λίγο πριν ψάλλει τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το σπάνιο βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Πρόκειται για πλάνα από τις πρόβες που έκανε η Ειρήνη Παπά στην Ακρόπολη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το 1992. Στο βίντεο που τράβηξε η γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά, η ιέρεια του παγκοσμίου θεάτρου προετοιμάζεται να ψάλλει τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων

1992. Στον βράχο της Ακρόπολης, λίγο πριν αρχίσει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, η Ειρήνη Παπά, περπατώντας μόνη δίπλα στον Παρθενώνα, συγκεντρωμένη κάνει πρόβα τον Ολυμπιακό Ύμνο που πρόκειται να ψάλλει.

Οι εικόνες-ντοκουμέντο καταγράφονται από την Άννα Βαγενά, η οποία θυμάται την Ειρήνη Παπά μέσα μαύρο φόρεμά της και τα μαύρα της μαλλιά να ανεμίζουν, σαν θέα του Ολύμπου. «Περπατούσε πάνω κάτω, μπροστά στον Παρθενώνα και έλεγε τα λόγια της σαν μία ευσυνείδητη ηθοποιό που προετοιμάζεται για αυτό που πρόκειται να κάνει. Μετά είχα την ιδέα να την τραβήξω ενώ έφευγε. Τώρα που έφυγε από τη ζωή δεν θα μπορούσε να είναι ωραιότερο πλάνο που να δείχνει την αποχώρησή της» ανέφερε η Άννα Βαγενά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ