Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη: Τα τελευταία λόγια στα παιδιά της

Η αρχόντισσα του νησιώτικου τραγουδιού Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη έφυγε σε ηλικία 91 ετών έχοντας δίπλα της αγαπημένα της πρόσωπα.

“Παιδί μου δεν είμαι καλά. Θα φύγω!”. Με αυτή τη φράση η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη λίγο προτού φύγει για πάντα στα 91 της από τη ζωή άρχισε έναν άκρως συγκινητικό διάλογο με την πολυαγαπημένη κόρη της Ελένη, κάνοντας όλη την οικογένεια που βρισκόταν στο πλευρό της να λυγίσει.

Όπως αναφέρει η Espresso, λίγο πριν πέσει σε κώμα, θέλησε να μιλήσει με τα παιδιά της. Ίσως έβλεπε και η ίδια ότι το τέλος πλησιάζει.

Η κόρη της Ελένη Λεγάκη μιλάει με σπαραγμό για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας της. “Η μητέρα μου είχε αρκετά προβλήματα υγείας εδώ και έναν περίπου χρόνο. Το τελευταίο διάστημα δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι. Είχε όμως πλήρη διαύγεια και ήθελε συνέχεια να μας μιλάει. Λίγο πριν πέσει σε κώμα μου λέει ‘παιδί μου δεν είμαι καλά’. Εγώ προσπαθούσα να της δώσω κουράγιο. Της λέω ‘πού θα πας βρε μάνα; Αλλά και να φύγεις έχεις αφήσει τέτοια κληρονομιά στο τραγούδι που οι επόμενες γενιές θα συζητούν’. Και μου απαντάει ‘μμμ σιγά βρε Ελένη’.”

Έπειτα από λίγα λεπτά η μεγαλύτερη νησιωτική φωνή της Ελλάδας έπεσε σε κώμα. Γύρω στις 00:45 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυρά Ρηνιώ του Αιγαίου σίγησε για πάντα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ