Εγκαινιάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πύργο

Εγκαινιάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πύργο

Την αναβάθμιση και μετεξέλιξη της εικόνας του Μουσείου του Πύργου και του περιβάλλοντα χώρου σε ένα σημείο πολιτισμού με καθημερινή επισκεψιμότητα και με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης γενικότερα στην πόλη του Πύργου, ετοίμαζεται να υλοποιήσει ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Τετάρτη το χώρο του Μουσείου με το διοικητή της Τροχαίας Πύργου, Βαγγέλη Αναγνωστάκη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Σκαρτσιάρη και παράγοντες του δήμου.

Η χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου στο Μουσείο του Πύργου έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή των εγκαινίων του κτιρίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 3 Οκτωβρίου από τη δημοτική αρχή και προκειμένου να υπάρξει σωστή οργάνωση ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παρουσία του διοικητή της Τροχαίας Πύργου, Βαγγέλη Αναγνωστάκη, αφορούσε την ενημέρωσή του αφενός μεν για τη λειτουργία του χώρου και αφετέρου για την οργάνωση από τροχονομικής άποψης και ρύθμιση της κυκλοφορίας των γύρω οδών.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιατσής, αναμένεται στην τελετή των εγκαινίων να παρευρεθεί και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κάτι που θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, ενώ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας επισήμανε πως θα γίνουν κυκλοφοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το μουσείο και ο ίδιος θα κάνει δεκτές οποιεσδήποτε εισηγήσεις από την τροχαία που αφορούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Πόλος έλξης το ιστορικό κέντρο του Πύργου

Ο δήμαρχος του Πύργου, επίσης, τόνισε πως άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι όχι μόνο η ανάδειξη του Μουσείου της πόλης, αλλά και γενικότερα του ιστορικού της κέντρου που θα επιχειρήσει να το συνδέσει με την παρουσία των κρουαζιέρων στο Κατάκολο.

Χωρίς πυρασφάλεια το θέατρο «Απόλλων»

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη στις δηλώσεις του ο κ. Λιατσής, ένα σοβαρό πρόβλημα που εντόπισε, ύστερα από αιτήματα, η τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι η έλλειψη άδειας λειτουργίας και πυρασφάλειας στο θέατρο «Απόλλων», που έχει λήξει εδώ και τρία περίπου χρόνια.

«Περιμένω απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών για τη λειτουργία του θεάτρου Απόλλων, γιατί έχουμε πολλές αιτήσεις. Το θέατρο δεν έχει πυρασφάλεια και άδεια λειτουργίας και, αν γίνει ένα ατύχημα, είμαστε υπόλογοι. Αυτά τα μάθαμε τώρα και διαπιστώσαμε πως η άδεια έχει λήξει 2-3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

Πηγή: patrisnews.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ