Εγκαινιάστηκε η 24ωρη βιβλιοθήκη

Τα πρώτα βιβλία βρίσκονται ήδη στα ράφια, έτοιμα να τα διαβαστούν από πρόθυμος “βιβλιοφάγους”, στην υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη της Κηφισιάς που εγκαινιάστηκε σήμερα στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου. Από το πρωί πλήθος κόσμου, δημότες της Κηφισιάς και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στο σημείο κρατώντας μεγάλες σακούλες γεμάτες βιβλία για να τα αφήσουν και να πάρουν άλλα.

Έτσι, ξεκίνησε μια άτυπη “βιβλιοδρομία”, με τα βιβλία στη θέση της σκυτάλης:ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο ανεξαρτήτως περιεχομένου και θεματολογίας, να το αφήσει εκεί, να πάρει κάποιο άλλο, να το επιστρέψει και ο κύκλος συνεχίζεται.

Η ιδέα ανήκει στους αρχιτέκτονες Ελευθέριο Αμπατζή και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου. Μαζί σχεδίασαν μια μοντέρνα βιβλιοθήκη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής, που δίνει όμως έμφαση στη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση χώρου, έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να έχει το βιβλίο.

Δεν υπάρχει συνδρομή, ούτε ωράριο. Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες τις εβδομάδας. Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συμμετοχής, και το απόθεμα βιβλίων μέσω της ανταπόκρισης των επισκεπτών. Καθώς η αλυσίδα της “βιβλιοδρομίας” θα μεγαλώνει, θα αυξάνεται και η κοινωνική αλληλεπίδραση που αποτελεί και το ζητούμενο.         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ