“Έφυγε” ο Λάζαρος Εφραίμογλου

“Έφυγε” ο Λάζαρος Εφραίμογλου 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο Λάζαρος Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και ευεργέτης γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες από την Σπάρτη της Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Ήταν παντρεμένος με την Ουρανία Κλη με την οποία απέκτησαν το 1965 τον γιο τους Δημήτρη.

Tο 1993 ίδρυσε, μαζί με την οικογένειά του, το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (ΙΜΕ). Πρόκειται για έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στόχο έχει τη διάσωση και παρουσίαση, μέσω των νέων τεχνολογιών, της ιστορίας και του πολιτισμού του Eλληνισμού, εκτός και εντός Eλλάδας. Το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα Πολιτιστικό Kέντρο, τον «Ελληνικό Κόσμο», στο οποίο υπάρχουν μουσειακοί χώροι όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Eλληνισμού στο χρόνο, στο χώρο και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για να παρακολουθήσουν κορυφαίες παραστάσεις, σημαντικότατες συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ