Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.

Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, για την οποία βασανίστηκε και φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανήλθε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής στολίσκου ναρκοπολέμου, Διευθυντής Β’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Αρχηγός Στόλου. Στις 22 Δεκεμβρίου 1986 επελέγη αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το ΚΥΣΕΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 17 Ιουλίου 1989, οπότε αποστρατεύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987, αφορμή για την οποία ήταν η έξοδος του τουρκικού σκάφους «Χόρα» στο Αιγαίο Πέλαγος. Τον Οκτώβριο του 1993, διορίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου διοικητής της ΕΥΠ, θέση στην οποία παρέμεινε, μέχρι το 1996, οπότε αποστρατεύθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, μετά την κρίση των Ιμίων.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.