Έφτιαχναν και πωλούσαν ρούχα «μαϊμού»

Έφτιαχναν και πωλούσαν ρούχα «μαϊμού»

Στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατασκευή και στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού, προχώρησε η διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας.

Σε βάρος των δραστών, ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών, καθώς και ενός ακόμη 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας της διεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε βιοτεχνία κατασκευής απομιμητών ειδών και αξεσουάρ γνωστών οίκων του εξωτερικού ενώ εντοπίστηκαν τα καταστήματα στα οποία διοχετεύονταν προς πώληση τα προϊόντα μαϊμού.

Οι δράστες συνελήφθησαν προχθές μετά από συντονισμένη επιχείρηση της διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας σε βιοτεχνία απομιμητικών ενδυμάτων και αξεσουάρ στο Περιστέρι, καθώς και σε επτά καταστήματα πώλησης στο Γαλάτσι, στην Νέα Ιωνία, στα Σεπόλια, στο Μαρούσι, στην Πετρούπολη, στο Χαιδάρι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέθεταν και πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διατηρούσε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διέθετε προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από «μήτρες» και δοκίμια τυπώματος, καθώς και πλήθος απομιμητικών προϊόντων (μπλούζες, ολόσωμα ενδύματα, πουκάμισα και γυναικεία κοσμήματα), τα οποία έφεραν σήματα γνωστών εταιρειών του εξωτερικού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν την πλαστότητα τους.

Ενημερώθηκαν επίσης οι αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου να προβούν σε εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο τόσο των εμπλεκόμενων εταιρειών, όσο και των φυσικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

“Δεν απειλείται το «Άβατον» του Αγίου Όρους”

Κουνάβια βυθίζουν στο σκοτάδι τα Τρίκαλα

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στα Τρίκαλα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.