Έφτασαν στην Αττική τα πυροσβεστικά από τη Ρουμανία – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη από τη γέφυρα Αφιδνών

Έφτασαν στην Αττική οι πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Ρουμανία, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, φαίνονται τα οχήματα να περνούν από τη γέφυρα των Αφιδνών. Η βοήθεια αποτελείται από 112 Ρουμάνους πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα πυροσβεστικά οχήματα πέρασαν τα ελληνικά σύνορα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ περίπου στη 1:30 το κομβόι έκανε στάση έξω από την Θεσσαλονίκη, στο Δερβένι, όπως βλέπετε στις εικόνες της ιστοσελίδας Thes.gr.

Η βοήθεια από τη Ρουμανία παρέχεται μετά την έκκληση του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μέσω του CECIS, έπειτα από αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας. Εκτός από την Αττική, η ρουμανική αποστολή θα επιχειρήσει και στην ανεξέλεγκτη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.

Η βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις πυρόσβεσης, πυροσβέστες και αεροσκάφη που έχουν φτάσει από την Γαλλία, την Ουκρανία, καθώς και από την Κύπρο που έφτασαν πρώτοι την Πέμπτη ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Εκατό Ουκρανοί είναι ήδη στην Εύβοια , 82 Γάλλοι στην Αττική, μαζί με 40 Κύπριους πυροσβέστες, όπως επίσης και τα δύο γαλλικά αεροσκάφη και ένα ακόμα καναντέρ από την Κροατία, ενώ από σήμερα εντάσσονται στις δυνάμεις πυρόσβεσης 16 Ισραηλινοί πυροσβέστες και τα δύο σουηδικά αεροσκάφη air tractor. Επίσης σήμερα αναμένονται από τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα από την Ελβετία. Δύο ακόμα αεροσκάφη από την Κύπρο επιχειρούν στην Κρήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ